Klassiek volwassenen

Klassiek volwassenen

De Basic groepen zijn speciaal bedoeld voor volwassenen, zonder eerdere ervaring, die alsnog met ballet willen starten.


Ten opzichte van de gewone lagere grades gaan zij iets sneller en uiteraard ook op een andere manier door de basis van het ballet.

Ieder jaar worden meerdere nieuwe groepen opgestart. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!


 

De groep Basic II vormt het vervolg op de lessen Basic I en is bijgevolg bedoeld voor volwassenen met minimum 1 jaar balletervaring. 

Ook van dit niveau hebben we momenteel 2 verschillende groepen.

 

In het niveau Basic III, wat het derde jaar ballet is voor volwassenen, kunnen dansers terecht met minimum 2-3 jaar eerdere balletervaring.

Wie de basis reeds goed onder de knie heeft, kan terecht Intermediate Foundation, een niveau dat speciaal werd gemaakt voor dansers met minstens 4 jaar balletervaring.

Hierbij komen reeds enkele turns en grotere sprongen, alsook de pirouettes aan bod

Hierna kan je doorstromen naar de Intermediate les.


 

Mensen die al verschillende jaren balletervaring hebben, kunnen zich verder verdiepen tijdens de Advanced Foundation balletles.

Om aan deze lessen te kunnen deelnemen verwachten we dat je de gewone pirouettes reeds onder de knie hebt, alsook voldoende coördinatie en souplesse hebt opgebouwd.


 

Voor personen met een zeer ruime basis ballet, is er de Advanced I en Advanced II balletles, waarin we nog een stapje verder gaan.


 

Mensen die in het verleden reeds ballet hebben gedaan en dus niet meer van 0 hoeven te starten, kunnen zich – afhankelijk van hun ervaring en hun niveau – het best aansluiten bij de groep Basic II, III of Intermediate (Foundation ballet).  Dit geldt b.v. voor geïnteresseerden die in hun kindertijd ballet hebben gevolgd of voor personen die slechts korte tijd balletles hebben genomen en die vandaag de draad opnieuw willen opnemen.


De lessen worden zoveel mogelijk aangepast aan de persoonlijke behoeften van onze deelnemers.

 

Voor het pointewerk zijn er afzonderlijke lessen. Dit zorgt ervoor dat men vb. in de Advanced Foundation les alsnog met de basis van het pointewerk kan starten in Pointes I.

Meer info over de pointe lessen vindt u hier terug.