Klassiek kinderen en jongeren

KLASSIEK VOOR KINDEREN


Zowel jongens als meisjes, mannen als vrouwen zijn van harte welkom in onze balletlessen, waarbij aangepaste oefeningen worden voorzien voor beide groepen. Hieronder kunt u ons aanbod ontdekken

Pre-ballet I is bedoeld voor de jongste kleutertjes (3-4 jaar).

In de les Pre-ballet II gaan we al een stapje verder met 5 tot 6-jarigen.

Pre-ballet


Deze klasjes werden speciaal gemaakt voor de allerkleinsten van de dansschool.

 

De kinderen worden op speelse wijze voorbereid op (ballet)dansen.

Dansplezier, beweging en muzikaliteit staan centraal in deze lesjes van telkens 45 minuten.

 

Verschillende attributen (zoals veertjes, toverstafjes, mandjes, sjaaltjes, kroontjes, hoedjes enz.) zorgen ervoor dat dat de de kinderen ook op een visueel aantrekkelijke manier kunnen kennismaken

met de eerste balletpasjes.De lagere graden zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar.

Ballet lagere graden


Deze graden vormen een ruime basis van ballet. Hierbij worden o.m. de houding en techniek aangeleerd die je nodig hebt om de hogere grades aan te kunnen.

 

Vanaf de lagere I zullen er iedere les ook enkele oefeningen aan de barre worden uitgevoerd. In deze lessen kunnen de kinderen tevens kennismaken met o.m. karakterdans en improvisatie.


De hogere graden zijn bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf ongeveer 10 tot en met 16 jaar, met eerdere balletervaring.


Ballet hogere graden


De hogere graden zijn voor onze gedreven dansers.

Tieners die reeds meerdere jaren balletervaring hebben kunnen een stapje verdergaan.

 

Het niveau van deze lessen ligt een pak hoger dan de lagere grades en een goede basis is dus een vereiste om aan deze lessen deel te kunnen nemen.

 

In deze lessen zal er meer aandacht zijn voor demi-pointewerk, turns, grote sprongen en lenigheid. We bereiden ons ook voor op eventueel pointewerk.