De school

DE DANSSCHOOL


Bij Favole staat de danser centraal. We doen er alles aan om mensen die graag willen dansen te helpen, ongeacht hun leeftijd, lichaamsbouw, psychische of fysieke problemen. Dansen is immers goed voor lichaam en geest!

Bovendien werd recentelijk bewezen dat kinderen die veel bewegen beter kunnen studeren en bijgevolg betere resultaten behalen op school.

De beleving van onze leerlingen is belangrijk, daarom staan wij steeds open voor feedback om de lessen zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Dansschool Favole beschikt over een eigen dansoutfit voor de lessen klassiek ballet, dancemix en hiphop.

FAVOLE


Favole is Italiaans voor fantasieverhaal.


Waarom een Italiaanse naamkeuze voor de balletschool?


Ballet is één van de oudste dansen die we vandaag de dag nog steeds kennen.

De basis van het ballet werd in de 15de eeuw in Italië gelegd voor het naar Frankrijk verhuisde.

De term ballet is dan ook afgeleid van het Italiaanse woordje ‘ballare’, wat dansen betekent.

Waarom fantasieverhaal?


In dans of daarbuiten, mensen bewegen heel veel en elke beweging die ze maken heeft een betekenis. Aangezien dansen een aaneenschakeling van bewegingen is, hebben dansers steeds iets te vertellen. Er bestaan grote, oudere balletstukken die prachtige verhalen uitbeelden, maar in dansschool Favole kunnen we onze eigen, nieuwe verhalen

tot leven laten komen.

UNIEKE ERVARINGEN


Wij willen graag zoveel mogelijk mooie momenten met u delen. Zo krijgen onze dansers de kans om unieke ervaringen op te doen.

Soms worden enkele van onze dansertjes bv. gevraagd om deel te nemen aan een fotoshoot of mee te dansen in een videoclipje.

Ook konden onze dansers reeds optreden tijdens een dansfestival of hun mooiste dansmoves showen tijdens een muziek- of theatervoorstelling.

 

De gevorderde leerlingen kregen dan weer de kans om samen met juf Isabelle naar Engeland en Schotland te trekken voor Repertoireworkshops door de Royal Academy of Dance. 


Daarnaast voorzien we ook uitstapjes waaraan alle leerlingen kunnen deelnemen, zoals samen een balletvoorstelling gaan bekijken

in de Vlaamse Opera, de Genée Ballet Competition te Antwerpen of de live audities van So You Think You Can Dance bijwonen in het Luxor Theater te Rotterdam.


Workshops in het buitenland


In 2012 trok juf Isabelle voor het eerst samen met enkele van haar leerlingen naar Schotland, om  er meerdere dansen uit één van de bekendste balletten, namelijk 'Het Zwanenmeer' te leren dansen.


In mei 2013 ging juf Isabelle samen met enkele dansers naar the Royal Academy of Dance in Londen om verschillende stukken uit het beroemde 'Coppelia' in te studeren.


In november 2013 trokken we alweer naar de RAD om enkele stukken uit Don Quixote te leren en in december brachten we een bezoek aan Kent voor de Notenkraker.


In juni 2014 bezochten we Cambridge om er een stukje 'Giselle' te dansen en in mei 2017 vulden we dit repertoire aan met een workshop aan de RAD London.

Ditmaal waren we met minstens 10 dansers vertegenwoordigd.

Aanvullend volgden we nog meerdere dansworkshops in the 'Pineapple Dance Studios, London'.


Dansen in het pretpark


Met onze jonge dansers trokken we reeds meermaals naar het Nederlandse pretpark Slagharen waar de danswedstrijd ‘DANCE STARS’ wordt georganiseerd.


Daar hadden we niet alleen veel pret, maar keerden we telkens ook huiswaarts met een mooie trofee. In 2014 behaalden de kinderen van het showteam een prachtige 2de plaats en in 2017 werden de dansertjes uit het mini-showteam zelfs bekroond met een 1e plaats.  Ook nog in 2017 gingen onze dansers niet alleen aan de haal met de trofee voor de 2e plaats in de categorie ‘duet’, maar ook in de categorie ‘solo’

Speciale zomerse danslessen


Wat als de temperaturen 's zomers heel hoog oplopen? Dan doen we toch gewoon met z'n allen een dansles in het water!


Jaarlijks krijgen de kinderen uit de ballet en dancemixles de kans om bij mooi weer eens buiten een opwarming, dans of zelfs waterdansspelletjes te doen.

Gentse feesten


Een Gentse Dansschool kan uiteraard niet ontbreken op de Gentse Feesten.

Dit jaar dansten verschillende van onze dansers mee in de ‘Kleurenstoet’; een parade die van Sint Jacobs, naar Gentopia aan het Zuidpark trok.

De ‘doornroosje-act’ viel duidelijk in de smaak bij het talrijke publiek, alsook bij Schepen Christophe Peeters en de media. Zo werd één van onze dansertjes geïnterviewd voor AVS en verscheen er een hele fotoreportage op de site van Het Nieuwsblad. 


Daarnaast kon je ons iedere dag terugvinden in het Baudelopark, waar we zowel workshops ballet, modern als Hip Hop aanboden.

Wil je ons inhuren voor een opdracht?


Dat kan!

Isabelle D'Hoine en haar team maken regelmatig choreografieën op aanvraag. Dit kan gaan van choreo's voor dansers en/of acteurs in een theater-, zang of dansproductie, tot een presentatie of zelfs gehele voorstelling met onze eigen dansers.


Zo leverden we in het verleden meermaals dansers voor reclamespots, kortfilmpjes of videoclipjes.

Enkele van onze dansers namen deel aan een groot dansevenement voor het 25-jarig bestaan van VTM in 2014. Tijdens de Genste Feesten 2015 waren enkele dansers te zien in het stuk 'Bij nonkel Miele en tante Nitte' ter ere van 100 jaar Romain De Coninck, met Choreografie door Isabelle D'Hoine. En één jaar later mochten alweer andere dansers o.l.v. juf Isabelle deelnemen aan een vervolg op dit muzikaal theaterstuk.

Ze maakte eveneens choreografieën voor de jongerenvoorstelling 'Jeunesque' (naar de film Burlesque) en haar eigen jonge dansers brachten enkele gastoptredens op live muziek voor de voorstelling 'No Doubts'.

Tijdens de Genste Feesten van 2017 maakten we dan weer deel uit van de Kleurenstoet en schitterden enkele van onze kleine ballerina's op het podium. Ondertussen kon je juf Chrissie zowel aan het werk zien op de Genste Feesten podia, als op Tomorrowland.


Onze dansers werden o.l.v. juf Isabelle ook reeds ingehuurd voor een speciale act bij de opening van Kunstgalerij Galerie Ganache en een voorstelling voor personeel, familie en bewoners van WZC Mariahuis. Juf Karlien maakte dan weer een speciale dansvoorstelling voor de inhuldiging van het kunstwerk Dwasligger.

Voor 'Dag van de Dans 2019' bracht juf Hanne het stuk 'Longing to connect' met de dansers modern.


Wij krijgen regelmatig de vraag van studenten of zij bij ons terecht kunnen voor een schoolopdracht of een eindwerk. Daarnaast krijgen we soms de vraag van (hobby)fotografen of kunstenaars voor een werk rond dans.

Dergelijke zaken worden eerst met de leerlingen besproken. Indien zij (en/of hun ouders) daarvoor open staan, werken wij graag mee. Juf Isabelle, alsook verschillende van haar leerlingen werkten reeds mee aan fotoshoots, filmopnames, documentaires, en andere werken.

 

Stuur alvast een mailtje naar info@favole.be!