Gastdocenten en vrijwilligers

GASTDOCENTEN EN VRIJWILLIGERS


Deze enthousiaste docenten zal je vaak terug zien in de dansschool voor het geven van workshops, danskampen, vervangingen...

Nikki Six


Nikki Six danst al van toen ze in de eerste kleuterklas zat en ze is sindsdien niet meer gestopt.

Ze genoot een basisopleiding jazz en klassiek ballet te Wervik, bij CIE TROS, en is daar blijven dansen tot haar 18e levensjaar.

Vanaf haar 14e heeft zij ook hedendaagse dans bijgevolgd.

Op haar 16e begon zij met dansles geven aan kinderen van alle leeftijden. Ook gaf ze reeds BBB en aerobics aan volwassenen.

 

In 2009 richtte zij haar eigen dansgroep Rouge op. Daar heeft zij, onder het motto “Iedereen kan dansen”, vier jaar met veel plezier de volwassen beginners voor haar rekening genomen.

Ondertussen is ze zich blijven bijscholen, zij volgde onder andere een stage grondwerk en hedendaagse dans bij Karen Migneaux en een workshop ‘Pop & Lock’ bij Marty Kudelka, de choreograaf van Justin Timberlake.

 

Omdat ze graag haar techniek wat wou bijschaven en opfrissen, is ze 5 jaar geleden bij dansschool Favole terechtgekomen. Zij volgt tot op vandaag klassiek ballet en pointes bij Juf Isabelle.

 

Nikki nam een jaar de Dance Mix en HipHoppertjes voor haar rekening en gaf ook reeds verschillende vervarngingen pre-ballet en klassiek ballet voor kinderen en volwassen beginners.


“Dancing is like dreaming with your feet”

Chrissie Vanaelst

 

Chrissie startte op 4-jarige leeftijd met klassiek ballet in Zulte.

Ze werd al snel gebeten door de balletmicrobe en het bleef doorheen de jaren ook haar allergrootste passie.

Jarenlang gaf ze les in de lokale balletschool, van kleine pré-ballerina’s tot gevorderde dansers.

Intussen studeerde ze af als leerkracht Lager Onderwijs. Na een aantal jaar proeven van het onderwijs, ging ze aan de slag als event manager bij Radio Modern. Daar bouwde ze, samen met haar collega, de dansgroep “The Retronettes” uit. Zij specialiseren zich in showdans en roots dance zoals charleston.

Samen met The Retronettes reisde ze het land en de buurlanden af, van grote festivals tot exclusieve bedrijfsfeesten. Verder werkte ze al mee aan televisie- en theaterproducties en staat ze regelmatig als DJ achter de draaitafels.

 

Chrissie hecht in haar lessen veel belang aan een correcte en veilige danstechniek, maar eveneens aan dansplezier en dramatiek.Wim Matulessy


Wim is afgestudeerd als dansdocent aan de Hogeschool voor Kunsten in Amsterdam.

Daarnaast volgde hij tal van stages en opleidingen in binnen- buitenland, o.m. enkele jaren aan het  beroemde Alvin Ailey Dance Center (New York).


Hij heeft reeds vele jaren ervaring als choreograaf en dansdocent klassiek ballet, jazzdans, musical/theater en moderne dans.


Van 2013 tot en met 2019 stond Wim in voor de lessen

Ballet work-out bij Favole en vanaf 2015 maakte hij ook schitterende Modern-Jazz choreo's.

Wij verwelkomen Wim nog steeds graag voor het geven van dansworkshops of het aanleren van choreografieën

 

Karlien De Savoye


Karlien begon haar dansopleiding met een stevige basis klassiek ballet aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst.

Als tiener proefde ze van hedendaagse dans en verdiepte zich daar ook verder in.

Karlien combineerde haar studies taal- en letterkunde (Spaans en Engels) aan de UGent met een professionele dansopleiding, aangevuld met stages en workshops bij gerenommeerde leerkrachten in binnen- en buitenland (o.a. Les Ballets C de la B, P.A.R.T.S., Laban in Londen, Deltebre Dansa in Spanje …).


Ze was reeds te zien in verschillende dans/performance/circus projecten. Dit alles maakt Karlien tot een eigenzinnige artieste die met veel passie en energie voor de klas staat. Ze gaf al les in België (klassiek ballet, hedendaagse dans, improvisatie, functionele krachttraining en stretching), maar ook in het buitenland.


 

"Motion is lotion for the joints! And the heart, and the mind..."


Sofie Debruyne


Sofie doet al 18 jaar klassiek ballet, waarvan ze reeds jaren meedanst met de gevorderde dansgroep van dansschool Favole. Ze heeft ook al een 10-tal jaar ervaring in moderne dans.

In het dagelijks leven staat Sofie dagelijks voor de klas.


Sinds 2017 geeft ze af en toe de pre-balletlesjes en lessen klassiek ballet voor kinderen. Liza Zobdeh


Liza Langeveld-Zobdeh danst al sinds haar vier jaar. Het dansen zelf is haar allergrootste passie, maar de combinatie van lesgeven en choreografieën maken, maakt dat compleet. Sinds 2 jaar is ze afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Docent Dans.

Liza is een spontane en sociale docente, die iedere leerling apart bekijkt. De persoonlijke kwaliteiten van elk individu vindt ze immers belangrijk en ze probeert deze zoveel mogelijk naar buiten te laten treden. Liza benadrukt het feit dat dans ontzettend vernieuwd is: er is nooit een doodlopend pad. Nog steeds leert ze zelf nieuwe dingen bij wanneer ze danst.

 

 

 

“ Dat onbeschrijfelijke gevoel, dat je iets nieuws leert, dat je na maanden oefenen eindelijk iets kunt, dat je altijd kunt blijven groeien en het allerbelangrijkste, dat je plezier hebt in wat je doet. Dansen is geweldig en dat gevoel wil ik overbrengen bij al mijn leerlingen.

Alle vormen van dans in mijn wereld geven mij zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde in deze soms bekrompen wereld. Ik kan mezelf zijn. En dat wil ik elke leerling bieden. Zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen in de persoon die erin zit. Kunst is voor iedereen “