Gastdocenten en vrijwilligers

GASTDOCENTEN EN VRIJWILLIGERS


Deze enthousiaste docenten zal je vaak terug zien in de dansschool voor het geven van workshops, danskampen, vervangingen...

Nikki Six


Nikki Six danst al van toen ze in de eerste kleuterklas zat en ze is sindsdien niet meer gestopt.

Ze genoot een basisopleiding jazz en klassiek ballet te Wervik, bij CIE TROS, en is daar blijven dansen tot haar 18e levensjaar.

Vanaf haar 14e heeft zij ook hedendaagse dans bijgevolgd.

Op haar 16e begon zij met dansles geven aan kinderen van alle leeftijden. Ook gaf ze reeds BBB en aerobics aan volwassenen.

 

In 2009 richtte zij haar eigen dansgroep Rouge op. Daar heeft zij, onder het motto “Iedereen kan dansen”, vier jaar met veel plezier de volwassen beginners voor haar rekening genomen.

Ondertussen is ze zich blijven bijscholen, zij volgde onder andere een stage grondwerk en hedendaagse dans bij Karen Migneaux en een workshop ‘Pop & Lock’ bij Marty Kudelka, de choreograaf van Justin Timberlake.

 

Omdat ze graag haar techniek wat wou bijschaven en opfrissen, is ze 3 jaar geleden bij dansschool Favole terechtgekomen. Zij volgt tot op vandaag klassiek ballet en pointes bij Juf Isabelle.

 

Vorig jaar gaf ze een aantal vervanglessen en dat smaakte naar meer.

Dit jaar zal ze de dance mix en de hiphoppertjes voor haar rekening nemen. Nikki kijkt er alvast naar uit om samen met de kleine dansers en danseresjes nieuwe dansstijlen te ontdekken en hoopt er een topjaar van te maken!

“Dancing is like dreaming with your feet”

Margo De Groodt


Reeds als piepkleine meid raakte Margo gepassioneerd door muziek en dans. Als 3-jarige  startte ze dan ook haar eerste lessen in de dansschool van Asse. Erna kreeg Margo de smaak pas goed te pakken en trainde ze zich in diverse dansscholen, o.m. in klassiek ballet, moderne dans en hip hop.

 

Dansen maakt een belangrijk deel uit van Margo’s leven en is haar ultieme uitlaatklep.

 

Ze popelt telkens weer om haar kennis en liefde voor de dans door te geven aan haar jonge leerlingen. Hiermee hoopt ze hen net zo gemotiveerd en gepassioneerd te maken.

 

Haar levensmotto: ‘Geef alles … alleen niet op’

Liza Zobdeh


Liza Langeveld-Zobdeh danst al sinds haar vier jaar. Het dansen zelf is haar allergrootste passie, maar de combinatie van lesgeven en choreografieën maken, maakt dat compleet. Sinds 2 jaar is ze afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Docent Dans.

Liza is een spontane en sociale docente, die iedere leerling apart bekijkt. De persoonlijke kwaliteiten van elk individu vindt ze immers belangrijk en ze probeert deze zoveel mogelijk naar buiten te laten treden. Liza benadrukt het feit dat dans ontzettend vernieuwd is: er is nooit een doodlopend pad. Nog steeds leert ze zelf nieuwe dingen bij wanneer ze danst.

 

 

 

“ Dat onbeschrijfelijke gevoel, dat je iets nieuws leert, dat je na maanden oefenen eindelijk iets kunt, dat je altijd kunt blijven groeien en het allerbelangrijkste, dat je plezier hebt in wat je doet. Dansen is geweldig en dat gevoel wil ik overbrengen bij al mijn leerlingen.

Alle vormen van dans in mijn wereld geven mij zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde in deze soms bekrompen wereld. Ik kan mezelf zijn. En dat wil ik elke leerling bieden. Zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen in de persoon die erin zit. Kunst is voor iedereen “

Cathérine De Keyser


Cathérine zit momenteel in haar vijfde jaar geneeskunde en heeft net als juf Isabelle haar eerste balletlessen gevolgd bij Mien Pauwels.

Na haar eerste balletlesje, op vijfjarige leeftijd, was ze in haar eigen woorden "volledig verkocht" en is ze niet meer gestopt met dansen. 

Naast ballet heeft ze zich in de loop van de jaren ook verder verdiept in andere dansstijlen, zoals jazz, modern en Hip Hop.

Sinds de oprichting van Favole zette ze de lessen klassiek ballet op gevorderd niveau verder.

In 2013 heeft ze met heel veel plezier tijdelijk de lessen Hip Hop en Dancemix gegeven in onze dansschool en vanaf 2014 stond zij met veel enthousiasme de balletlessen voor de kleine dansertjes voor haar rekening nemen.

Juf Cathérine gaat heel graag om met kinderen en ze probeert ook in haar vrije tijd zoveel mogelijk met en voor hen te doen. Zo trok ze vb. als vrijwilligster naar Mexico om kindjes in moeilijke leefsituaties Engels te onderwijzen en gaf ze reeds tal van vakantiekampen.

Karlien De Savoye


Karlien begon haar dansopleiding met een stevige basis klassiek ballet aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst.

Als tiener proefde ze van hedendaagse dans en verdiepte zich daar ook verder in.

Karlien combineerde haar studies taal- en letterkunde (Spaans en Engels) aan de UGent met een professionele dansopleiding, aangevuld met stages en workshops bij gerenommeerde leerkrachten in binnen- en buitenland (o.a. Les Ballets C de la B, P.A.R.T.S., Laban in Londen, Deltebre Dansa in Spanje …).


Ze was reeds te zien in verschillende dans/performance/circus projecten. Dit alles maakt Karlien tot een eigenzinnige artieste die met veel passie en energie voor de klas staat. Ze gaf al les in België (klassiek ballet, hedendaagse dans, improvisatie, functionele krachttraining en stretching), maar ook in het buitenland.


 

"Motion is lotion for the joints! And the heart, and the mind..."


Sarah Van Vynckt


Sarah is een creatieve duizendpoot. Actrice, decorbouwster, naaister, logistiek medewerker en niet te vergeten danser.


Het klassieke ballet ontdekte ze pas op haar 23ste, maar liet haar niet meer los.


Bij Favole helpt Sarah geregeld mee als vrijwilliger. In Isabelle's danswinkeltje of als improvisatie juf, bij het maken van decorstukken, het aanpassen van danskledij en af en toe voor het geven van lessen ballet aan de allerkleinsten.